Home VinkitSuklaan perässä Brysseliin

Suklaan perässä Brysseliin

Bryssel on rento ja kosmopoliittinen kaupunki, josta löytyy EU:n hallintorakennuksien ja kansainvälisten organisaatioiden lisäksi historiallisia nähtävyyksiä, ostoskatuja sekä monipuolinen ravintola- ja baaritarjonta. Atlantin läheisyys tekee ilmastosta kostean, mutta kaupunki on täynnä mielenkiintoisia paikkoja tutkittavaksi, mikäli sade sattuu yllättämään. Kaupungilla on paljon tarjottavaa: keskiaikainen vanha kaupunki kauniine jugend-taloineen, EU:n hallintorakennusten vieressä sijaitseva Parc du Cinquantenaire -puisto, sekä sen laidalla sijaitsevat suuret museot.

Belgia on myös suklaan mahtimaa. Suklaan valmistukseen suhtaudutaan yhtä kunnianhimoisesti kuin viininviljelyyn Ranskassa. Brysselin parhaat puodit valmistavat suklaan edelleen käsityönä, mikä tarkoittaa hidasta tuotantoa, korkeata laatua ja siksi myös korkeampaa hintaa. Brysselissä voikin vierailla lukuisissa suklaaliikkeissä esimerkiksi Place du Grand Sablon -aukion ympäristössä tutustumassa tryffelien ja konvehtien runsauteen. Tässä suklaan luvatussa maassa tavallisten ruokakauppojen valikoimat ovat korkealaatuisia ja hinnaltaan edullisempia. Jos haluaa tutustua suklaaseen muutenkin kuin maistelemalla, Brysselistä pääsee junalla viehättävään Brüggeen, jossa on asialle omistautunut museo.

Suklaaostosten ohella Brysselistä löytyy muutakin tekemistä. Belgialaiset ovat tunnettuja – ja hyvin ylpeitä – myös vohveleistaan, oluestaan sekä ranskalaisista perunoistaan, jotka ovat paksuja ja suolaisia ja joita myydään monenlaisten lisukkeiden ja kastikkeiden kanssa. Aikaa voi kuluttaa vierailemalla olutpanimoissa, käymällä kohtuuhintaisissa elokuvanäytöksissä tai kuuntelemalla livemusiikkia. Kaiken kaikkiaan tarjontaa on moneen makuun, ja kaupungista löytyy niin laadukkaita ravintoloita sekä yökerhoja kuin myös illanviettoon sopivia oluttupia ja homoklubeja.