Home VinkitRomanttinen Pariisi

Romanttinen Pariisi

Pariisi on yksi maailman suosituimmista matkailukohteista: 45 miljoonaa turistia vierailee Pariisissa vuosittain ihailemassa kulttuurin, muodin ja ruuan pääkaupungin tarjonnan runsautta. Aivan kuin tämä ei olisi tarpeeksi, Pariisi on myös yksi maailman romanttisimmista kaupungeista.

Lempinimi “Valon kaupunki” selittyy, kun kävelee pimeän tultua jollain lukemattomista Seinen ylittävistä silloista – tai vielä parempaa, vaeltelemalla joen rantoja pitkin auringon laskiessa. Syksyllä Pariisin jalopuiden lehdet koristavat jalkakäytäviä, ja mikäs sen mukavampaa kuin kävellä jonkun kainalossa syksyisen tuulen puhaltaessa. Jos haluat piipahtaa Pariisiin pidennetylle viikonlopulle kumppanin kanssa, kannattaa reissuun sisällyttää tunnelmallinen hotelli, kiertelyä Quartier latinin kulturellissa kaupunginosassa, ja vaikkapa samppanja-aiheinen risteily Seinellä.

Pariisi koostuu keskenään erilaisista kaupunginosista. Nähtävää on muotitaloista ja ostoskeskuksista kirpputoreihin ja markkinoihin, joilla myydään tuoreita hedelmiä, juustoja ja muita herkkuja. Kauniin näkymän kaupungin yli voi nähdä nousemalla Eiffel-tornin tai Riemukaaren yläkerroksiin, tai esimerkiksi Montmartre-kukkulalta, joka on kaupungin korkein kohta.

Oli romanttinen mielikuvasi Pariisista peräisin sitten kirjallisuudesta tai elokuvista kuten Amélie tai Jules ja Jim, kaupunki ei petä. Arkkitehtuuri on koristeellista, puistot ja bulevardit näyttäviä, vanhat kirkot vierailun arvoisia. Museoita löytyy moneen makuun, alkaen Louvren valtavista kokoelmista päätyen Musée Rodinin kaltaisiin yhden taiteilijan kunnianosoituksiin. Kun tämän kaiken yhdistää kadunvarren kahviloihin, mutkattomiin bistroihin, leipomoihin joka kadun kulmassa, ja tunnelmalliseen illalliseen huippuravintolassa, on luvassa nautinnollisia yhteisiä hetkiä.