Home VinkitRantaloma Espanjassa

Rantaloma Espanjassa

Kanarian saaret ovat kaikille tuttu matkakohde, mutta rentouttavan rantaloman voi viettää myös lähempänä Manner-Espanjassa. Suotuisin ilmasto ja parhaat hiekkarannat löytyvät maan etelä- ja itärannikoilta, joissa lämpötila pysyy leutona myös talvikuukausina. Suosituimpia rantaloma-alueita ovat Katalonia, Andalusia ja Costa del Sol eli suomalaisittain Aurinkorannikko. Helppoa lomaa kaipaavalle löytyy pakettimatkoja, ja majoitusvaihtoehtoja on hostelliasuntoloista huippuhotelleihin ja kohtuuhintaisiin vuokrahuviloihin.

Espanja on suosittu lomakohde: lentomatka maahan on lyhyt, ja perillä odottaa aurinkoinen ja elämäniloinen maa, jossa nautiskelu on sallittu! Ruokakulttuuri on monipuolista, ja eri alueilla on omat erikoisuutensa. Tunnetuimpia herkkuja ovat merenelävärisotto eli paella, suolaiset naposteltavat eli tapakset sekä tietenkin viinit, kuten Rioja tai Cava. Iltapäivän kuumuudessa espanjalaiset vetäytyvät viettämään siestaa, ja päivän viimeinen ateria nautitaan vasta myöhään illalla.

Fuengirola on perinteinen matkakohde, jonka erityispiirteitä on sinne pysyvästi asettunut suomalaisväestö. Kaupungista löytyykin monenlaisia palveluja suomeksi. Hiekkarantojen lisäksi Fuengirolassa voi vierailla linnassa ja eläintarhassa. Toinen suosittu kohde on Alicanten Benidorm, jossa on hyvin hoidetut hiekkarannat, paljon kauppoja ja ravintoloita sekä hauskana erikoisuutena pilvenpiirtäjiä. Marbellasta löytyy purjeveneiden suosima satama sekä tunnelmallinen vanha kaupunki.

Auringonpalvonnan lisäksi rantalomalla voi harrastaa monenlaista aktiviteettia: vesihiihtoa, sukellusta, pyöräilyä, ratsastusta, golfia ja vaikkapa tennistä. Kaupunkimatkailun ja rantaloman parhaat puolet voi yhdistää suuntaamalla esimerkiksi Malagan aitoon espanjalaistunnelmaan, tai Barcelonaan, josta löytyy hiekkarantojen lisäksi myös upeaa kulttuuria ja shoppailumahdollisuuksia.