Home VinkitOktoberfesteille Müncheniin

Oktoberfesteille Müncheniin

Maailman suurin kansantapahtuma kutsuu Saksaan rentoutumaan ja nauttimaan paikallisista oluista syys-lokakuussa. Yli kuusi miljoona ihmistä vierailee festivaaleilla, joista noin 15 % ovat ulkomaalaisia, ja eiköhän aika moni suomalainenkin festivaaleille paikalle eksy. Helppo yhteys Helsinki-Vantaalta ja vain reilun kahden tunnin lento takaavat, että tapahtumasta ehtii nauttia jo saapumispäivänä.

Ainoat tarjottavat oluet Oktoberfestiin tulevat Reinheitsgebotin alueelta, ja niiden valmistus on täytynyt tapahtua Münchenin kaupungin rajojen sisäpuolella. Erityiset Oktoberfest-oluet tulevat kuitenkin vain Augustiner-Bräu, Hacker-Pschorr-Bräu, Löwenbräu, Paulaner, Spatenbräu ja Staatliches Hofbräu-Munchen -panimoilta.

Festivaalialueen täyttävät valtaisat teltat, joista suurimpiin mahtuu jopa yli 8 000 ihmistä sisälle ja vielä reilu 2 000 ulkopuolelle istumaan. Jokaisella teltalla on oma teemansa ja on yleensä jonkin panimon oma teltta. Pienemmistä teltoista löytyy myös muunlaisia juomia, kuten koktaileja ja mahdollisuus päästä täyttämään vatsaansa niin juustoilla, makkaroilla kuin struudeleillakin.

Vaikka kyseessä on olutfestivaali, on tapahtuma tarkoitettu myös perheille. Tapahtuma-alueella on valtaisa tivoli jännittävine laitteineen ja lisäksi oheisohjelmaa myös nuoremmille osallistujille. Myöskin musiikki pidetään matalammalla ennen iltakuutta, eikä se enää saa nousta yli 85 desibelin.

Kuten arvata saattaa, vaikka neliöitä alueella on runsaasti, on paikan päällä ihmispaljoudessa ahdasta. Vaikka et kuuluisikaan niihin onnekkaisiin, jotka onnistuvat varaamaan itselleen telttapaikan, pystyy tapahtumasta kuitenkin nauttimaan erinomaisesti maistellen ja kierrellen myyntipisteestä myyntipisteeseen – sekä totta kai ihailemaan niin perinteisiin asuihin pukeutuneita järjestäjiä kuin vierailijoitakin.