Home VinkitNHL:n kokeminen paikan päällä

NHL:n kokeminen paikan päällä

NHL on monen jääkiekkofanin unelma. Pienet pojat haaveilevat pääsevänsä pelaamaan liigaan, ja fanit taas haluavat päästä katsomaan otteluita suoraan paikan päälle. NHL:ää, eli National Hockey Leagueta, pelataan Pohjois-Amerikassa sekä Yhdysvalloissa että Kanadassa. Liigassa on 31 joukkuetta, joten jokainen löytää niiden joukosta oman suosikkinsa. Myös suomalaiset pelaajat ovat päässeet niittämään mainetta NHL:ssä, joten ei ihmekään, että suomalaiset haluavat päästä Pohjois-Amerikkaan katsomaan otteluita.

Reissuun on helppo lähteä, sillä Suomesta järjestetään useita matkoja, joihin sisältyvät kaikki lennoista ja majoituksesta aina otteluiden lippuihin asti. Toki on mahdollista järjestää myös oma matkansa, sillä vaihtoehtoja riittää. Ennen matkalle lähtemistä kannattaa muistaa, että kokemuksesta tulee täydellinen, kun joukkuetta saa kannustaa oman suosikkijoukkueensa fanipaita päällä. Jääkiekkofanin varusteet löytyvät parhaiten paikan päältä joukkueiden stadioneilta ja fanikaupoista tai ennen reissua asiaan erikoistuneilta nettisivustoilta.

Jääkiekkomatkalle Pohjois-Amerikkaan

Monet suomalaiset matkanjärjestäjät ovat ottaneet asiakseen järjestää erityisesti Pohjois-Amerikkaan suuntautuvia jääkiekkomatkoja, joiden aikana matkalaiset pääsevät kokemaan joko yhden tai useamman ottelun matkansa aikana. Matkaa varatessaan jääkiekkofani pääsee itse vaikuttamaan siihen, mihin haluaa matkansa suuntautuvan. Nähtävillä on myös ottelutaulukko, josta voi katsoa, mitkä joukkueet pelaavat toisiaan vastaan milloinkin. Tosifani voi siis ajoittaa matkansa juuri sille ajalle, kun omat suosikkijoukkueet kohtaavat.

  • Liiga on Yhdysvaltain ja Kanadan yhteinen, joten matkakohteissa on valinnanvaraa
  • NHL:ssä on pelannut ainakin yhden ottelun yli 230 suomalaista jääkiekkoilijaa
  • Suomalaisten pelaajien pärjäämistä voi seurata NHL:n sivuston suomenkieliseltä puolelta

Kannattaa huomioida, että usein matkanjärjestäjien tarjoamat valmiit matkapaketit ovat kohtalaisen lyhyitä. On siis mahdollista, että fanille myydään muutaman yön mittainen matka, joka keskittyy ainoastaan yhden pelin äärelle. Jos haluaa nähdä muutakin ja päästä kokemaan kaupungin tärkeimmät nähtävyydet, kannattaa silloin tiedustella mahdollisuutta lähteä reissuun vaikkapa viikoksi tai kahdeksi. Tämä on paljon järkevämpää myös aikaeron kannalta, sillä pitkä matka saattaa aiheuttaa väsymystä päiviksi.

Miksi lähteä NHL-matkalle?

NHL-matkalle lähteminen on ainutlaatuinen kokemus, joka kannattaa toteuttaa vähintään kerran elämänsä aikana. Matkalle lähtijän ei tarvitse edes olla jääkiekkofani henkeen ja vereen, vaan matkalle voi lähteä ihan vain mielenkiinnosta maailman suurinta kiekkoliigaa kohtaan. Monelle suomalaiselle on upea kokemus päästä näkemään oman maansa pelaajat. NHL:ssä Lähde siis matkalle esimerkiksi Winnipegiin katsomaan, kuinka Patrik Laine mättää maaleja verkkoon ja hurraa muiden mukana!