Home VinkitMatka New Yorkiin

Matka New Yorkiin

New York on varmasti miltei jokaisen matkailijan kohdelistalla. Suurkaupunki, joka tarjoaa nähtävää, koettavaa ja maistettavaa kaikille. Pelkästään käveleminen New Yorkin kaduilla tuo epätodellisen olon, sillä se on kuin kävelisi suoraan elokuvaan tai televisiosarjaan. Niin monet kaupungin paikat ovat meille tuttuja suosikkisarjoistamme.

Hotellitarjonta New Yorkissa on kattava, mutta rahoilleen on hankala saada vastinetta. Edullisimmat hotellit New Yorkin mittapuulla ovat useimmiten ahtaita tai melko kaukana Manhattanilta. Monet päätyvätkin varaamaan majoituksen Airbnb:n kautta yksityisiltä vuokraajilta.

Jos majoittuminen on kaupungissa hintavaa, ostosmahdollisuuden korvaavat tämän puutteen. New Yorkista löytyy kaikkea edullisista vaatelöydöistä kalliisiin suunnittelijoiden luomuksiin ja korukauppoihin. Edullisia löytöjä merkkivaatteista voi tehdä Century 21 tai TJ Maxx -liikkeistä, ellet päädy ottamaan bussia Jersey Gardensiin, joka on täynnä outlet-liikkeitä.

Ravintolatarjonta on New Yorkissa valtaisaa, ja jokaiseen makuun löytyy syötävää aina pikaruoasta hienoihin illallispaikkoihin. Loma-aamun voi hyvin aloittaa IHOP-ketjun paikassa pannukakuilla ja kahvilla, ennen kuin etsiytyy lounaalle Chinatowniin tai Little Italyyn. Nälkä ei täällä matkaillessa pääse yllättämään, ja pienenkin budjetin omaavalla matkailijalla on lukuisia vaihtoehtoja.

Kaupungin aktiviteetteihin kuuluu ehdottomasti urheilutapahtumat Baseballista jääkiekkoon ja koripalloon, lukuisat konsertit ja ulkoilmatapahtumat, Hudson-joen risteilyt, keskuspuistossa vierailu, lukemattomat museot, teatterit ja musikaalit sekä mahdollisuus osallistua vaikka Talk Show -nauhoituksiin. New Yorkissa on kaikille jotakin ja varmasti koettavaa useammallekin visiitille.