Home VinkitKroatian rantakohteet

Kroatian rantakohteet

Mikäli Suomen kesä ei näytä parhaita puoliaan ja kaipaat lämpöön, on Kreikan ja Espanjan rinnalle noussut varteenotettava rantaloma vaihtoehto. Kroatialla on Adrianmeren rantaviivaa miltei 1 800 kilometriä ja sen rannikon lähietäisyydeltä löytyy lukemattomia saaria. Sää Kroatiassa on lauhkea: kesän lämpötilat pyörivät +30 paikkeilla, mikä tarjoaa lomailulle upeat puitteet.

Kroatian rannat ovat kivikkoisia ja ovat vuosien saatossa hioutuneet, mutta myös rakennettuja merihiekkaisia rantoja on alkanut ilmestyä moniin turistien suosimiin paikkoihin.

Yksi Kroatian suosituimmista matkakohteista on Split, joka on maan toiseksi suurin kaupunki. Tällä Dalmatian alueella on monia miellyttäviä rantoja aina suuremmista rannoista pieniin poukamiin, joissa aurinkoa voi palvoa muilta suojassa. Lukuisat palvelut ovat aina käden ulottuvilla aina rantahotelleja myöten.

Istrian niemimaalla sijaitsee Kroatian suurin kaupunki Pula, johon omatoimimatkailija voi suunnata tutkimaan kivikkoisia rantoja. Niemimaalla on lukuisia rantakohteita, jotka ovat erityisesti keski- ja eteläeurooppalaisten mieleen. Niemimaa kuuluu osittain myös Slovenialle, jolloin on mahdollista yhdistää rantaloma vierailuun myös naapurimaassa.

Ehkäpä maan upein hiekkaranta löytyy paikasta nimeltä Nin, joka on reilun kymmenen kilometrin päässä Zadarin kaupungista. Rantaa kutsutaan kuningattaren rannaksi ja se on pitkä pehmeä hiekkainen ranta, joka kutsuu rentoutumaan luokseen. Matkailija voi valita suosikkinsa laadukkaista hotelleista ja palveluista, joita alueelta löytyy runsaasti.

Kroatia tarjoaa elämyksiä, lämpöä ja huokeita hintoja. Entisen Jugoslavian alue oli meille suomalaisillekin tuttu ja suosittu lomakohde, joten eiköhän ole aika löytää se uudelleen.