Home VinkitJalkapallomatka Englantiin

Jalkapallomatka Englantiin

Erilaiset urheilumatkat ovat suosittuja kaveriporukoiden keskuudessa. Suomi on ollut pitkään jääkiekkomaa, mutta viime vuosina jalkapallosta on tullut yhä suositumpi laji. Suomalaisen jalkapallon taso on nousussa, mutta se on vielä kaukana todellisten suurien joukkueiden peleistä ja taidoista.

Formula- ja jääkiekkomatkojen jälkeen onkin aika suunnistaa todellisiin suuriin jalkapallomaihin, joissa otteluissa on suuren urheilujuhlan tunnelmaa. Euroopassa on lukuisia hyviä jalkapallomaita, ja otteluihin on mahdollisuus yhdistää urheilun lisäksi myös kulttuuria sekä muita kohteen nähtävyyksiä. Jos jo televisioruudun kautta on päässyt hienoon tunnelmaan, voi vain kuvitella, millaiseen hurmokseen on mahdollista päästä oikeassa ottelussa maailman huippuliigojen peliä seuratessa.

Valioliiga on Suomen seuratuin jalkapalloliiga

Englannin Valioliiga on kovatasoinen ja yhteydet Suomesta Englantiin hyvät. Kaveriporukan reissua pelipaikoille on hyvä suunnitella hyvissä ajoissa etukäteen. Monien parhaimpien otteluiden liput myydään loppuun jo kauan ennen peliä.

Hyvä tapa on tutustua urheilumatkoja järjestävien matkayhtiöiden paketteihin, joihin kuuluu majoitus, lennot ja otteluliput. Näin lippujen metsästys ja isomman porukan majoitusratkaisut jäävät järjestäjän huoleksi. Omatoimisen matkanjärjestäjän kannattaa tutkia huolellisesti lippujen saatavuus, hinnat sekä majoitusvaihtoehdot kisojen aikana. Jos matkan kustannuksissa haluaa säästää, vaatii se huolellista suunnittelua ja ajoissa liikkeellä olemista. Matkanjärjestelyistä vastaavan on hyvä olla selvillä etäisyyksistä stadionin ja hotellin välillä, liikkumisesta ja turvallisuusasioista.

Englannin Valioliiga pyörähtää jälleen käyntiin elokuun puolenvälin jälkeen, ja liikkeellä kannattaa olla siis ajoissa. Hallitsevana mestarina kauteen suunnistaa Chelsea, ja joukkuetta luotsaa tulevalla kaudella tasapuolisesti inhottu ja rakastettu Jose Mourinho. Liigassa on taatusti odotettavissa taas jännittäviä tapahtumia ja huikeita otteluita. Jalkapallomatkan suunnittelun yksi osuus on jännitys ennen matkaa: veikkailu ja innostus tulevasta pelistä, jonka kruunaa lopullinen päämäärä eli itse ottelu.