Home VinkitIloinen Amsterdam

Iloinen Amsterdam

Amsterdam on ollut vilkas kauppakaupunki jo satojen vuosien ajan. Kaupankäynnin lisäksi sillä on pitkä historia taiteen, tieteen ja pankkitoiminnan keskuksena sekä kansainvälisyyden ja suvaitsevaisuuden mallimaana. Amsterdamin erikoisuuksia on 165 kanaalin luoma verkosto sekä niiden yli kulkevat sillat, joita on enemmän kuin Venetsiassa! Kanaalien varsilla on vanhaa rakennuskantaa, joka on arkkitehtuuriltaan ainutlaatuista: tilan puutteen vuoksi talot rakennettiin aikanaan kapeiksi ja korkeiksi.

Amsterdamissa on monenlaisia mahdollisuuksia hauskanpitoon. Kaupunki on tunnettu vapaamielisyydestään, ja tämä näkyy esimerkiksi Punaisten Lyhtyjen alueella, jonka ikkunoissa naiset myyvät palveluitaan laillisesti, turistit ja polttariseurueet täyttävät kadut, ja seksilelukaupat myyvät kainostelematta tuotteitaan. Myös yöelämä on vilkasta, esimerkiksi Leidsepleinin ja Jordaanin tienoilla löytyy niin yökerhoja, ulkoilmabileitä kuin LGBT-klubeja. Entisen kirkon tiloissa toimivassa Paradisossa järjestetään useita konsertteja päivässä.

Matkailijan on helppo kiertää Amsterdamia jalan tai paikalliseen tyyliin pyörillä. Kanaaliristeilyt ovat hauska tapa nähdä kaupunkia hieman eri näkökulmasta, ja veneestä voi nousta kiertelemään lähikatujen kauppoja, gallerioita ja kahviloita. Kaupungissa järjestetään vuosittain 300 festivaalia, esimerkkinä Kuninkaan syntymäpäivän katujuhla keväällä ja Gay Pride -paraati kesällä. Singelin varrella järjestetään kukkamarkkinat, Albert Cuypmarkt -kadulla voi tehdä kirpputoriostoksia, ja omat markkinansa on myös luomuruualle ja antiikkille. Taiteen ystävät voivat suunnata Rijksmuseumiin tai ihailla katutaidetta, jota löytyy ympäri kaupunkia. Kahvilat ovat auki aamuvarhaisesta aamuyöhön, joten niihin on helppo poiketa virkistäytymään milloin vain.