Home VinkitEdullinen Budapest

Edullinen Budapest

Budapest tarjoaa upeat puitteet kaupunkilomalle Euroopassa. Lyhyt kahden tunnin lento Helsingistä sekä edullinen hintataso yhdistettynä kauniiseen arkkitehtuuriin ja hyvään ruokaan sekä monipuolisiin aktiviteetteihin houkuttelee meitä suomalaisia Unkariin yhä uudelleen ja uudelleen.

Budapestin joukkoliikenne on kattava, monipuolinen ja edullinen. Matkailija voi ostaa päivälipun, joka kattaa kaikki julkisen liikenteen kulkuvälineet noin 5 eurolla tai vastaavasti kolmen päivän lipun 12 eurolla. Hotelleja löytyy huokeaan hintaan, ja vaikka suurin osa hotelleista onkin Pestin puolella, pääsee myös Budan puolen hotelleista kätevästi liikkumaan julkisilla kulkuneuvoilla.

Budapestissä vieraillessaan kannattaa ehdottomasti tutustua Unkarilaiseen keittiöön, jonka tutuimpana antimena on Goulash. Unkarilainen ruoka on toki paljon muutakin, ja Budapestissä on lukematon määrä paikallisia ravintoloita ja upean päivällisen voi saada 10 eurolla. Tuliaisiksi kannattaa napata kaupasta paikallisia viinejä, joista tunnetuin lienee Tokaj.

Unkarilaiset rakastavat leivoksia ja jäätelöä: Miltei jokaisen kulman takana on leipomo tai ainakin lähikauppa, jonka tiskin takaa saa mitä maittavimpia leivoksia reilusti alle eurolla. Kannattaa myös maistella paikallisia jäätelöitä, joita myydään varsinkin kesäaikaan joka puolella.

Vaikka suuret kauppaketjut ovatkin rantautuneet Budapestiin, ei matkailijan kannata odottaa halpoja vaatelöytöjä. Vaatteet maksavat Unkarissa muuhun hintatasoon nähden paljon, joten on hyvin todennäköistä, että maksat vaatteista paikan päällä saman hinnan kuin koti-Suomessa.

Tekemistä Budapest tarjoaa kaikille: edulliset kaupunkikylpylät rentoutusta haluaville, suuren eläintarhan lapsiperheille, teemaristeilyt Tonavalla, linnoituksen Budan puolella tai vaikka vain piknikin puistossa.