Home VinkitArkea pakoon Maltalle

Arkea pakoon Maltalle

Malta on pieni valtio Välimerellä, jonka ihmiset ovat avoimia ja ystävällisiä, ilmasto lämmintä ja meriveri kirkasta. Finnairin aloitettua suorat lennot Maltalle voi tähän nykyisin monen suomalaisyrityksen kotipaikkaan tutustua helpommin.

Lämpötila nousee korkealle kesän kuumimpina kuukausina, mutta kevään ja syksyn kuukauden tarjoavat monesti jo sopivasti lämpöä pohjoismaiselle matkailijalle. Työn kiireet voi helposti unohtaa istuessa rannalla tai kattoterassilla katsoen eteen avautuvaa merta, nauttien juomista ja viilentävästä merituulesta. Erinomainen tapa ottaa varaslähtö kesään tai kenties pitkittää kesää hieman pidemmälle syksyyn.

Maltalla on pitkä historia ja upeita vanhoja rakennuksia, joissa riittää tutkittavaa useammallekin päivälle. Lapset voi viedä Kippari Kallen kylään, jossa samanniminen elokuva on aikanaan kuvattu, tai nauttia pulahtamisesta Siniseen laguuniin ja jatkaa matkaa Gozon kallioiselle saarelle.

Malta on täynnä ravintoloita ja maltalainen keittiö on saanut paljon vaikutteita etenkin Italiasta. Paikallinen herkku on jänispata ja joka puolella voit törmätä pikku kioskeihin, jotka myyvät pastizzeja eli eräänlaisia piiraita, jotka on täytetty esimerkiksi juustolla, herneillä tai vaikkapa kanalla.

Julkinen liikenne ei ole kovin luotettavaa, ja kun Maltalla linja-auto on täynnä, se todellakin on sitä. Toisaalta tämän etuna ovat edullisen hinnat ja alati paraneva liikenneverkosto.

Ehkä kuitenkin houkuttelevin syy tulla Maltalle on päästä nauttimaan merestä ja rannoista. Suurin osa rannoista on kivikkoisia, mutta monia hiekkarantojakin pitkin maata löytyy. Vaihtoehtoisesti uimisesta voi nauttia uima-altaissa, joita rannoille on rakennettu.