Home VinkitAfrikan safarit

Afrikan safarit

Afrikan safarit ovat nostaneet suosiota viime vuosina. Ne ovat unohtumaton kokemus ja sopivat vaikka koko perheelle. Villieläinten näkeminen, upean luonnon kokeminen ja seikkailunomainen tunne vetävät monia safarimatkailemaan aina uudelleen.

Afrikan eri osissa on lukuisia luonnonpuistoja ja safarimahdollisuuksia, ja innokas safariseikkailija koluaa yhden toisensa jälkeen keräten elämyksiä. Safarien lisäksi Afrikka tarjoaa paljon muutakin: tuoksuja, nähtävyyksiä, herkullisia ruokia sekä erilaisia kulttuureita. Safari jää taatusti jokaisen kävijän mieleen, ja on enemmän kuin irtiotto arjesta: se on elämys.

Safarimatkoista kiinnostuneen kannattaa tutustua suomalaisiin matkanjärjestäjiin ja näiden tarjontaan: esimerkiksi Kaleva Travel, Tema matkat, Kilroy ja Suomen matkatoimisto järjestävät safarimatkoja ryhmien kanssa eri puolille Afrikan villiä luontoa.

Botswana

Yksi maanosan suosituimpia safaripaikkoja on Botswana. Maan koillisosassa sijaitseva Choben luonnonpuisto on rikas eläimistönsä puolesta. Chobe-joen varrelle juomaan kokoontuvia eläimiä on melko helppo bongata ja sitä pidetään yhtenä maailman parhaimmista bongauspaikoista. Matkailijat näkevät usein kirahvi-, norsu- ja puhvelilaumoja sekä krokotiilejä ja virtahepoja. Botswana on melko vakaa ja rauhallinen maa, joten matkailijan on miellyttävää tutustua maahan.

Kenia

Masai Maran kansallispuisto Keniassa on ehkä maailman tunnetuimpia. Se sijaitsee Itä-Afrikan hautavajoaman ja Victoria-järven välisellä ylängöllä. Masai Maran yksi vetonauloja on vuosittainen eläinten joukkovaellus, joka on vaikuttava näky kokeneellekin matkaajalle. Nimensä puisto on saanut alueen alkuperäisheimon mukaan.

Tansania

Masai Maran kanssa yhteisen 50 km rajan jakaa Serengetin kansallispuisto Tansanian puolella. Serengetin puistossa on rikas eläinkanta ja se on niin laaja, että alueella riittää tutkittavaa usealle reissulle, Serengetin puiston matkasta voi tehdä halutessaan todellisen seikkailun. Afrikan suurin luonnonpuisto on Selousin riistansuojelualue Tansaniassa. Alue kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin ja pitää sisällään valtavan määrän eri eläimiä, esimerkiksi seeproja, leijonia, leopardeja sekä sarvikuonoja.